Wat de Hel! is ‘Een aanrader’

Jenniek van Benthem bespreekt Wat de Hel! voor Schrijverspunt

Wat de hel!’ is geschreven door Caro Sicking. Het verhaal gaat over drie vrouwen. Een dementerende vrouw, haar dochter die gevangen zit in een succesvol leven waar ze niet gelukkig mee is en een vrouw uit Nigeria die ontsnapt is aan de vrouwenhandelaren die haar naar Nederland gebracht hebben. De levens van de vrouwen raken met elkaar verbonden.

‘Wat de Hel!’ leest prettig weg. Het zal voor veel mensen op een zekere manier herkenbaar zijn en ondanks het soms wat zware onderwerp is het verhaal met humor geschreven. De verschillende personages wisselen elkaar af zodat je als lezer geboeid blijft.

De cover van het boek en de tekst op de achterflap maken je als lezer nieuwsgierig naar het verhaal. Op de cover staat Lisette, de dementerende vrouw, afgebeeld, precies zoals zij in het boek beschreven wordt.

‘Wat de Hel!’ is een aanrader voor iedereen. Het gaat over een samenleving zoals die zou kunnen worden als Nederland de huidige koers blijft volgen. Een samenleving waar iedereen die ‘anders’ is niet langer welkom is. Caro Sicking snijdt in haar boek gevoelige onderwerpen aan, maar is wel in staat om deze met een knipoog te beschrijven.

Titel: Wat de hel!
Auteur: Caro Sicking
ISBN: 9789490665128
Prijs: €17,50
Beoordeling: ****

Copyright: Jenniek van Benthem/Schrijverspunt

Lees hier het eerste stuk van Wat de Hel!

Bestel Wat de Hel!

Gedeeld van Schrijverspunt

Categories:
Recensies