Parkinson Hotel Project

Flyer Parkinson Hotel BoxtelParkinson Hotel Project gaat over de emancipatie en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met de ziekte Parkinson en hun naaste omgeving. In april 2015 verscheen ‘Parkinson Hotel, dialoog van een man met zijn ongenode gast’, waarin Frank van Empel de confrontatie met de ziekte van Parkinson aangaat. Twee weken na de presentatie van deze uitgave onderging Frank een Deep Brain Stimulation operatie in Gent.

Iedereen kent het trillen, de stijfheid en traagheid. De psychische impact is veel minder bekend en heeft minstens even grote gevolgen. Paranoïde gedachten, depressie, van de hak op de tak springen, zijn enkele nare bijwerkingen. Dat is niet bij iedereen hetzelfde, maar komt meer voor dan de meeste mensen weten. Als je je daarvan bewust bent, kun je er mee om leren gaan. Dat geldt voor degene met Parkinson, maar ook voor diens omgeving.

Frank is initiatiefnemer. Samen met zijn partner in liefde en werk, Caro Sicking en drie muzikanten van de Nederlands/Marokkaanse band Kasba heeft hij een programma gemaakt, waarin hij vertelt over zijn eigen strijd tegen zijn ongenode gast: door zijn hersenen te trainen, te sporten, dansen en muziek te maken. Door te experimenteren met pillen, door de diepe hersenoperatie aan te gaan.

Een leuke verrassende gebeurtenis en muziek op 130 bpm, zijn twee voorbeelden waardoor iemand die last heeft van de ziekte van Parkinson nieuwe paden in zijn hersenen aan kan leggen. Leuke verrassende gebeurtenissen zijn moeilijk af te dwingen, maar je kunt je er wel voor openstellen.

Het programma is bedoeld om een leuke gebeurtenis af te dwingen, die informatief is en waar nieuwe ontmoetingen uit voortkomen. De muzikanten van Kasba, zanger Sami El Ghousli, gitarist Dieter van der Westen en percussionist Khalid Jakhlal zetten er de beat onder.

Op dinsdag 7 juni in Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, Boxtel

Van 14.00h-16.00h

Op donderdag 9 juni bij Wijkhuis Simeonshof, Annastraat 5, Boxtel

Van 14.30h-16.00h

entree: gratis

image001

RCOAK logoFonds Sluyterman van Loo klein

 

 

 

Een korte impressie van Parkinson Hotel Project – video 1:50 min.

Neurofysioloog Chris van der Linden over de Ziekte van Parkinson – video 10 min.

Categories:
Evenementen