Kia Aziz

Kia AzizKia Aziz, regisseur en schrijver, is in januari 1965 geboren in Sulaymaniyah, Koerdistan. Hij studeerde journalistiek en cinema in Koerdistan en Teheran, Iran. Aziz begon zijn loopbaan als journalist voor Koerdische kranten en als televisie programma directeur. In 1997 migreerde hij naar Nederland, waar hij hoofdredacteur was van ‘Free Pen’, internetkrant, tussen 2000 en 2004.

In 2005 publiceerde Kia Aziz ‘Cirkel van Herhaling’, korte verhalen. Fictie gebaseerd op waarheid, waarna hij migreerde naar Argentinië. Saye Film Productions is in Buenos Aires opgericht, in oktober 2006. Sindsdien produceerde Aziz een aantal films en documentaires in verschillende landen, waaronder Nederland, Argentinië, Uruguay en Zweden. Zijn werk is vertoond op diverse internationale filmfestivals.

2017: Taxi Anahit. Arthur, Armeens acteur, belandt in Nederland. Hij moet taxi rijden om in zijn onderhoud te voorzien. Hij kan dit niet verkroppen. Zijn interne gevecht vervreemdt hem van zichzelf. ‘Wie ben ik in dit andere land?’ ‘Wat zijn mijn waarden waard?’

Documentaire: Still I am a stranger, documentaire, 25 min, Malmö, Zweden

Voor meer filmtitels van Kia Aziz, zie:

www.sayefilm.com   Facebook pagina      mail Kia: kiaaziz @ gmail . com

Categories:
Auteurs