Caro Sicking – Asfour  

Door Ellen de Visser, Openboek 08.02.2016

Asfour betekent vogel in het Arabisch.

Historische roman die zich ontrolt als een thriller. Intriges, moord, vriendschap en liefde tegen de achtergrond van de Jasmijn Revolutie.

Tunesië staat aan de vooravond van de eerste vrije verkiezingen. Simone Onslagt moet erheen om verslag te doen voor een Nederlandse krant. Ze is pas gescheiden na een korte affaire met de Belg Gilles Delourdes. Ze heeft niets met de Maghreb.

Een miskende fotograaf, een kleine taxichauffeur die naar Europa wil en een Facebook activiste trekken met Simone langs campagnevoerende politici. Ze laten haar het ‘echte’ Tunesië zien.

In Antwerpen raakt Gilles Delourdes bezeten en zet een wraakactie op touw. Ook hij is verraden.

 In Asfour lezen we over een onzekere toekomst van zowel een land als van personen. In Tunesië vindt een opstand plaats tegen dictator Ben Ali. De toekomst lijkt veelbelovend maar het land blijft hangen in de negativiteit van armoede en verraad.

Journaliste Simone Onslagt zou een mooi leven kunnen hebben maar durft niet te leven door een gebeurtenis uit het verleden.
Gilles Delourdes verloor als kind zijn vader en moet weer vertrouwen krijgen en leren te worden wie hij ooit was.

Erg knap hoe geschiedenis en heden verweven worden tot een verhaal waarin verhaallijnen op een onvoorspelbare manier samenkomen. Het duurde voor mij vrij lang voor de fictieve personen gingen leven, maar later in het boek vond ik hen steeds levensechter. De sfeer die kenmerkend is voor Tunesië heb ik gemist.

Studio nonfiXe
ISBN 978.94.90665.203

Bestel Asfour, over verraad – € 22,50

Lees hier het eerste hoofdstuk

Trailer

Categories:
Recensies